Drukkerij Callenbach feestelijk heropend.
Bron: De Stad Nijkerk jan. 2005

Koninklijke drukkerij C.C. Callenbach BV, al meer dan 125 jaar een begrip in Nijkerk, hield op vrijdag 21 januari 2005 een feestelijke heropening door het organiseren van een open dag. Na ruim tien jaar vestiging op de Gildestraat 11-b, was het pand nodig aan een opknapbeurt toe. Vele belangstellenden wilden wel eens weten welke metamorfose het gebouw had ondergaan. Met name het magazijn was vernieuwd. Om de verandering te benadrukken is er voor het pand een nieuwe bestrating met vlaggen gekomen.

Vanaf ’s middags drie uur was er een compleet amusementsprogramma. Burgemeester Vries was uitgenodigd om op een bijzondere manier de zaak te heropenen door door een papieren wand naar de nieuwe hal te lopen. Vervolgens werd het woord gegeven aan Ruud Spruit, die eerst over Callenbach vertelde en vervolgens over het Callenbachfonds en World Vision. Over kinderen in zijn algemeenheid vertelde hij mooie anekdotes. Het was eenieder duidelijk dat de heropening van Callenbach in het teken zou staan van kinderen, en hulp aan kinderen.

Ruud Spruit is een organisator, een rasverteller en tevens directeur van het Westfries Museum in Hoorn. Naast tal van artikelen voor tijdschriften in binnen- en buitenland heeft hij circa 35 boeken gepubliceerd over de cultuur en de geschiedenis van Nederland en de voormalige koloniën. Op humoristische manier wist hij het publiek te boeien. Hij is een meester als het gaat om het trekken van parallellen tussen verleden en heden.
Vervolgens introduceerde hij de veiling van tekeningen, die gemaakt zijn door schoolkinderen uit Oeganda. Sinds jaren ondersteunt drukkerij Callenbach dit project. De opbrengst van de veiling kwam ten goede aan dit project. Ook zal een gedeelte van de opbrengst naar de slachtoffers in Azië gaan.

Personeel.
Niet alleen klanten en leveranciers konden kennis maken met de metamorfose, ook voor het eigen personeel –met aanhang- had Callenbach een feestje in gedachten.
Een dag later, zaterdag 22 januari, waren meer dan honderd personen aanwezig om ook een kijkje te nemen in de drukkerij en bij de persen. Ze konden zien hoe de machines draaiden.
Callenbach heeft 33 personeelsleden. De directie van de Koninklijke Drukkerij C.C. Callenbach BV laat weten dat de festiviteiten rondom de heropening aan de verwachtingen hebben voldaan.

(Gepubliceerd in het familieblad “De profeet van de Veluwe”, 21ste jaargang, voorjaar 2005, nr. 71)